مزایا و معایب شیردوش برقی
۱۴۰۰-۰۵-۲۶ ۱۴۰۰-۰۵-۲۶ ۱۱:۱۹مزایا و معایب شیردوش برقی
مزایا و معایب شیردوش برقی
مزایا و معایب شیردوش برقی
دوشیدن شیر به صورت دستی کاری زمان بر و خسته کننده است. استفاده ازدستگاه شیردوش برقی یک روش نوین برای کمک به مادران شاغل و مادرانی است که شرایط و فرصت کافی برای تغذیه کودک به طور مستقیم با شیر خود را ندارند. اگر شما نیز به تغذیه کودک خود از طریق شیر مادر اهمیت میدهید و میخواهید در مورد این دستگاه مزایا و معایب آن بیشتر بدانید با ادامه مقاله زیر با ما همراه باشید.
نحوه عملکرد دستگاه شیردوش برقی
نحوه عملکرد دستگاه شیردوش برقی مانند شیردوش های دستی و باطریدار از طریق مکش شیر به داخل مخزن شیردوش است، با این تفاوت که دستگاه شیردوش برقی شامل دو پمپ است که پس از اتصال سر مخروطی شکل آن به نوک سینه مادر شروع به مکش شیر از سینهها میکند و باسرعت و صرف زمان کمتری سینهها را از شیر تخلیه میکند. به این نوع شیر دوشها شیر دوش تک پمپی یا دوپمپی نیز میگویند. نکته مهمی که قبل از استفاده از دستگاه شیردوش برقی باید به آن توجه کرد، پاکیزگی و ضدعفونی کردن سر مخروطی شیردوش است؛ زیرا هر گونه آلودگی میتواند وارد شیر شده و از این طریق نوزاد را دچار مشکل نماید. با خرید شیردوش برقی میتوانید همزمان هر دو سینه را کمتر از ۱۲ دقیقه از شیر تخلیه کنید این کار به صورت دستی برای هر سینه به ۳۰ دقیقه زمان نیاز دارد و در کل یک ساعت وقت شما را خواهد گرفت.
نکاتی که در هنگام خرید دستگاه شیردوش برقی باید به آن توجه کنید:
قبل از خرید شیردوش بهتر است بروشور آن را به دقت مطالعه نمایید زیرا انواع شیردوش برقی دارای قابلیت و کارایی متفاوتی هستند. گنجایش، نوع مکانیزم، ابعاد، جنس بطری، نوع مکش، صفحه نمایشگر تنظیمات، قابلیت استفاده همزمان از باتری، دارا بودن پک کامل لوازم یدکی، جنس سردوش و همه این نکاتی هستند که قبل از خرید دستگاه شیردوش برقی باید به آن توجه نمود. برخی از این دستگاهها ممکن است یک یا چند قابلیت ذکر شده را نداشته باشند. سعی کنید شیردوشی را انتخاب نمایید که جنس سر مخروطی آن که با پوست شما در تماس است، از مواد ضدحساسیتزا ساخته شده باشد. همچنین شرایط جسمی و فیزیکی بدن خود را بسنجید و نوعی از دستگاه شیردوش برقی را انتخاب کنید که قدرت مکش آن هنگام دوشیدن شیر شما را آزار ندهد.
مزایا استفاده از دستگاه شیردوش برقی
استفاده از دستگاه شیردوش برقی علاوه بر صرفهجویی در وقت، مزایای دیگری نیز به همراه دارد که در زیر آنها میپردازیم:
– دارا بودن قابلیت تنظیم سرعت و مکش :شما میتوانید میزان سرعت و مکش را تنظیم کنید تا از این طریق سینهها کمتر تحت فشار قرار بگیرند.توجه کنید که تعداد مکشها در هر دقیقه با توجه به نوع دستگاه شیردوش برقی متفاوت است
– تنظیم و کنترل تغذیه کودک:از آنجا که شیر مادر به مدت ۲۴ الی ۴۸ ساعت قابل نگهداری در یخچال است، میتوان میزان تغذیه شیر نوزاد را در فواصل زمانی مشخص تعیین کرد و در صورت عدم حضور خود برنامه غذایی کنترل شدهای را به پرستار داد.
– کاهش استرس و نگرانی مادران:استفاده از دستگاه شیردوش برقی باعث میشود تا مادران بدون دغدغه و نگرانی سینه خود را از شیر تخلیه کنند و بتواند فرصت بیشتری برای انجام امور روزمره داشته باشند و کمتر دچار نگرانی و استرس به دلیل عدم انجام امور شخصی یا خانوادگی شوند.
– دریافت آسانتر و بیشتر شیر:پمپاژ سینه از طریق دستگاه شیردوش برقی به کودکان این امکان را میدهد تا شیر بیشتری را دریافت کنند، زیرا برخی کودکان به دلیل ضعف یا شرایط پزشکی به خوبی نمیتوانند سینه مادر را بمکند. استفاده از شیشه شیر به آنها کمک میکند تا راحتتر و بهتر بتوانند از شیر مادر تغذیه کنند.
معایب استفاده از دستگاه شیردوش برقی
اگر چه استفاده از دستگاه شیردوش برقی به شما این امکان را میدهد تا در زمان کمتر و با سرعت بیشتری شیر را در اختیار کودک خود قرار دهید، اما معایبی نیز به همراه دارد که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
– آسیب به بافت و نوک سینه:نوع مکش و پمپهای دستگاه میتواند به نوک سینه و بافت آنها آسیب برساند و موجب ناراحتی و آزار مادر هنگام شیردهی به نوزاد شود. اگر از دستگاه شیردوش برقی بیش از اندازه استفاده شود، این میتواند باعث ترشح هورمونها شده و سینهها را متورم و دردناک نماید.
– پوسیدگی دندان کودکان:تغذیه با بطری میتواند در طولانی مدت باعث آسیب و خرابی دندانهای کودک شما شود. وقتی به کودک شیر میدهید، شیر به دندانهای کودک نمیچسبد، زیرا نوکپستان شما در پشت دندانهای او قرار میگیرد. کودکان هنگام تغذیه با بطری ممکن است به خواب بروند و این باعث شود تا شیر روی دندانهای آنها باقی بماند و در طولانی مدت منجر به پوسیدگیهای دندانی شود.
– افزایش میزان آلودگی:گاهی در صورت استریل در تمام قطعات دستگاه، قسمتهایی از پمپ و دریچهها که دسترسی کمتری دارند به خوبی تمیز نمیشوند که این امر میتواند محیط مساعدی را برای رشد باکتریها و قارچها ایجاد کند.
درهنگام استفاده از شیردوش برقی به نکات زیر توجه نمائید:
- اولین و مهمترین نکته قبل از دوشیدن شیر این است که در جایی راحت و آرام بنشینید. نوع ناراحتی یا اضطراب، بر مقدار شیر مادر تاثیر دارد.
- دستورالعمل استفاده از شیردوش را به دقت بخوانید تا اشتباهی رخ ندهد.
- برای جلوگیری از کاهش کارایی، درب شیردوش همیشه حتی در حالت بلااستفاده باید به خوبی بسته شود.
- بهتر است شیردوشی که تهیه می کنید از لبه مناسب برخوردار باشد. درپوش ها و لبه های نامناسب موجب بروز درد و سوزش در نوک پستان می شوند. همچنین اگر مکش به اندازه کافی نباشد،
- مراقب آسیب احتمالی پمپ باشید. در صورت مشاهده هر چه سریعتر، آن را تعویض نمایید.
- در صورت ترک خوردگی نوک پستان، مکش را متوقف کنید. هنگام دوشیدن شیر نباید هیچ دردی احساس شود.
- قبل و بعد از شیردوشیدن، دست هایتان را به خوبی بشویید.
- در روزهای اول ممکن است حجم شیر دوشیده شده خیلی کم باشد. اما تداوم این کار به طور منظم موجب افزایش مقدار شیر بعد از چند روز خواهد شد.
- قبل از شروع شیردوشی، وسایل لازم مانند دستمال مرطوب، بطری برای ذخیره شیر، تلفن و غیره را دم دست بگذارید.
- سرعت پمپاژ را روی حدی که راحت هستید، از پیش تنظیم کنید.
- هنگامی که جریان شیر کند شد و پستان تقریباً خالی است، شیردوش را خاموش کنید.
- بعد از ریختن شیر دوشیده شده در بطری، روی آن تاریخ بزنید و در یخچال نگهداری کنید.
- تمیز کردن و ضد عفونی کردن هر قسمت از شیردوش پس از استفاده، ضروری است. در غیر اینصورت ممکن است مشکلاتی برای کودک ایجاد شود. بعد از تمیز کردن و ضد عفونی کردن آن را با دستمال کاغذی کاملا خشک کنید تا خیس نباشد.