بهترین برندهای گوشی پزشکی
۱۴۰۰-۰۴-۲۷ ۱۴۰۰-۰۴-۲۸ ۱۵:۵۶بهترین برندهای گوشی پزشکی
بهترین برندهای گوشی پزشکی
گوشی پزشکی یا استتسکوپ Stethoscope وسیلهای است که میتوان صداهای داخلی و ضعیف قسمتهای مختلف بدن را با آن تقویت کرد و بدون آنکه لازم باشد سر را روی شکم یا سینه بیمار بگذاریم معاینه را انجام دهیم. گوشی معمولاً برای معاینه قلب، ریه و گاه شکم به کار میرود.
انواع گوشی پزشکی:
- گوشی پزشکی آکوستیک یا مکانیکی: متداول ترین گوشی پزشکی است. این گوشی از سه بخش اصلی دیافراگم (که وظیفه دریافت صدا از بدن را دارد)، تیوب (یا لوله) و گوشی (که در داخل گوش قرار میگیرد) تشکیل شده است.
- گوشی پزشکی الکترونیکی (هوشمند) : گوشیهای پزشکی هوشمند، به علت توانایی در افزایش صدا تا هفده برابر از جایگاه ویژهای در بین گوشیهای پزشکی برخوردار است. این گوشیها دارای سنسورهایی هستند که صداهای دریافتی از طریق دیافراگم را تقویت میکند و صدایی واضح را در اختیار شنونده میگذارد. طبیعتا قیمت این گوشیها نیز از گوشیهای آکوستیکی بسیار بیشتر است.
- گوشی پزشکی جنین: این گوشی پزشکی صرفا طراحی شده تا صداهای ضعیفی که از سینه نوزاد ساطع میشود را دریافت کند. این گوشیها به علت کاربرد خاصتری که نسبت به دیگر گوشیهای پزشکی دارند، عمومیت کمتری دارند.
اجزا گوشی:
- سرگوشی یا دیافراگم
- تیوب (ریموت دیجیتال مربوط به گوشی های هوشمند است که مورد بحث ما نیست)
- گوشی
از عوامل تاثیر گذار در قیمت گوشی پزشکی :
- دوام و عمر مفید (برای این مورد ۱ تا ۲ سال بعد از استفاده از گوشی، کیفیت صدای آن را با مدل نو مقایسه کنید، بر خلاف تصور بسیاری از ما، متاسفانه کیفیت ها تغییر زیادی دارند)
- تکنولوژی به کار رفته در محصول (برخی از محصولات سطح بالا در دیافراگم از نانو متریال استفاده می کنند و در مورد گوشی های دیجیتال نیز در قیاس با نمونه های قدیمی و سنتی این مورد بسیار موثر است)
- برند تجاری (از مهمترین عوامل افزایش قیمت گوشی پزشکی است)
- بخش های الکترونیکی استفاده شده (در صورت وجود)
- جنس مواد به کار رفته
- ضخامت لوله و طول آن
در حال حاضر گران قیمتترین گوشی پزشکی در بازار، گوشی پزشکی دیجیتال ۳۲۰۰ لیتمن هست که قیمت این گوشی پزشکی بیش از ۱۵ میلیون تومان است.
در هنگام خرید گوشی پزشکی موارد کیفی زیر را در انتخاب خود لحاظ کنید:
- هدست بخوبی در گوش بایستد و صداهای اضافی را حذف کند
- گوشی در عین سبک بودن از استحکام خوبی برخوردار باشد
- تیوب انعطاف پذیر بوده و از طول مناسب برخوردار باشند. کوتاهی و یا بلندی بیش از حد این گوشیها میتواند از کارایی آنها بکاهد. برای مثال طول کم یک تیوب باعث میشود که دکتر سختتر بتواند مریض را معاینه کند و مدام جابجایی در بدن خود ایجاد کند. همینطور زیاد بودن بیش از حد طول نیز هم در کیفیت صدا و هم در جابجایی گوشی پزشکی مشکلاتی را ایجاد میکند (طول مناسب در گوشیهای پزشکی مخصوص دامپزشکی از اهمیت ویژهای برخوردار است)
- چندکاره بودن گوشی پزشکی: امروزه گوشیهای پزشکی، بخصوص گوشیهای دیجیتال علاوه بر عمل سمع، امکاناتی مثل ضبط صدا، گرفتن صدای قلب و ریه با هم و یا به صورت تفکیک شده و یا تنظیم شدت صدا و کارهای مشابه این را انجام میدهند
نحوه نظافت گوشی پزشکی:
معمولا یکسری مواد تمیزکننده مخصوص برای گوشیهای پزشکی موجود است که میتواند در افزایش عمر آن بسیار مفید باشد .در هنگام خرید این نوع تمیزکنندهها دقت کنید تا این مواد به رنگ یا جنس گوشی پزشکی صدمه نزند و واکنش نشان ندهند. برای پاک کردن سر گوشی از دستمال نرم وبرای پاک کردن تیوب از الکل استفاده نمائید
برندهای مطرح تولیدکننده گوشی پزشکی در جهان عبارتند از:
- ۳M
- LITTMANN
- WELCH ALLYN
- ULTRA SCOPE
- OMRON
- Mc COY
- MDF
- SPENGLER
- VORFREUDE
- OPTOTECHNIK
- RIESTER
- EMSIG
- EKO
- ZENITHMED